Bedrijven

De voordelen van kunststof spuitgieten

Duurzaamheid neemt een steeds prominentere plaats in ons dagelijks leven in. Grondstoffen en materialen zijn natuurlijk niet eindeloos. Bovendien willen we natuurlijk met z’n allen de uitstoot verminderen, waardoor het in elke fase van het productieproces van belang is om te kijken hoe dit zo efficiënt en duurzaam mogelijk kan gebeuren. Een techniek om duurzame verpakkingen te produceren, is door middel van spuitgieten.

Wat is spuitgieten?

Kunststof spuitgieten is een techniek om kunststof producten (met name verpakkingen) te produceren. Het materiaal wordt onder hoge druk in een matrijs gespoten. Nadat het afkoelt, neemt het de vorm aan van het gewenste product. Het is het voordeligst om zo veel mogelijk producten met dezelfde vorm te produceren, omdat je de kosten van de matrijs dan snel terugverdient.

Voordelen spuitgieten

Spuitgieten heeft veel voordelen. Ten eerste is het erg efficiënt, omdat alle fasen van het proces in beheer zijn van de spuitgieter. Bovendien kan spuitgieten erg snel worden gedaan, waardoor je enorm veel producten per dag kunt maken. Dit kan ook geautomatiseerd worden gedaan, waardoor er secuur te werk kan worden gegaan en je geen personeel nodig hebt.

Duurzame verpakkingen produceren

Het hele proces wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Zo wordt er bijvoorbeeld constant gelet op het energieverbruik en wordt dit bijgesteld wanneer deze te hoog is. Bovendien wordt er enkel gebruik gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal.