Bedrijven

Waar blijft de vrouwelijke DJ? 

De dancescene in Nederland staat bekend als zeer progressief, het aantal vrouwelijke dj’s in Nederland valt echter nog flink tegen. Op bijna elk feest is de line-up voornamelijk opgemaakt uit mannelijke dj’s. Hoe komt dit? Waar zijn alle muzikale vrouwen die dj willen worden? 

De dj wereld is er simpelweg gewoon een met een erg mannelijke stempel, als er een keer een vrouw komt draaien hoor je al gauw de vraag of zij het vriendinnetje van de dj is. Gelukkig beginnen er wel steeds meer meiden te draaien, en goed ook. Steeds vaker komen er vrouwelijke dj’s in de line-ups van festivals of in clubs te staan. 

Vrouwelijke DJ’s uit Nederland 

Nederland blijft bekend staan als een dj land. Naast het feit dat Nederland een groot aandeel heeft gehad in de beste, mannelijke dj’s van de wereld, zijn de vrouwen ook bezig aan hun opmars. De Nederlandse vrouwen worden steeds beter en steeds bekender wereldwijd. Enkele namen die het nu goed doen in de dancescene zijn: Rachel green, Carista, Drknights Collective, Sandrien, Lieke Trienekes & DJ Isis. 

Onze zuiderburen doen het ook erg goed met hun vrouwelijke dj’s. Met Charlotte de Witte en Amelie Lens hebben zij misschien wel twee van de bekendste vrouwelijke dj’s in de wereld voortgebracht. 

Vrouwelijke DJ’s in de DJ Mag Top 100 

De DJ Mag Top 100 is de prestigieuze top 100 van beste en bekendste dj’s wereldwijd. Waar er een aantal jaar geleden nul vrouwelijke dj’s in stonden is dat aantal nu wel al iets gegroeid, echter is hij nog niet helemaal waar het moet zijn. 

De hoogst genoteerde vrouwelijk dj is het dj-duo Nervo op plek 20. Naast Nervo zijn er nog tien andere vrouwelijke dj’s in de gehele top 100. Dit aantal is ten opzichte van de mannen dus veel te laag.